[Support Guide] How can I optimize my Netlify build time?

Hello there! Could you help us by increasing our build time from 15 to 30 minutes, please?
akasha.ethereum.world (brave-prod-ewa-uwu)
Thank you very much! :pray:t4:

hi there, we have upgraded your build timeout to 30 mins. enjoy!

1 Like

@perry Thank you! Could you please confirm it’s all fine though? We have just tested and it’s still breaking around 17min.

@perry It’s working now, don’t worry :pray:t4:

1 Like

Thank you for confirming, @anquadros !

1 Like

Hey @hillary and @perry! It’s quite unstable at the moment :sweat: A few times we were able to build with >20min, but MOST TIMES it fails between 15-20min. Could you please confirm if the time was really increased to 30min? And if so, any thoughts on what else could be happening?

6:27:24 PM: Execution timed out after 18m51.541624894s
6:27:24 PM: Error running command: Command did not finish within the time limit
6:27:24 PM: Failing build: Failed to build site

hi @anquadros, can you confirm this is fixed or still an issue? i can take another look if your builds are still timing out.

Hi Perry, would you be able to increase our build time as well at pilotcity?

Hey @perry! I’m sorry for the late update, I was on an extended holiday. It’s fine now, we have opened a support ticket and they fixed the issue. Thank you! :pray:t4:

1 Like

Hello again @perry :wave:t4:Could you now help us by increasing the building time of β€œstorybook-awf”

Thank you in advance!

hi there, how long would you like the build time to be? i can look in to it!

@perry Sorry for the incomplete request. I believe 20min should do the trick for now. Not sure though because we don’t have a benchmark for this site and atm it seems capped at 1min.

hi again, i see that the build time for that site should already be 30 minutes.

could you link us to a failing deploy so we can see the error message please? maybe it is something else.

Just to make sure we’re in the same page: we’re both talking about β€œstorybook-awf”, correct?

This is the error we’re getting

7:27:28 PM: Failed during stage β€˜building site’: Command did not finish within the time limit
7:27:28 PM: Finished processing build request in 57.64406851s

hello! we tried something different - can you try again please? thanks for your patience!

1 Like

@perry It’s working now! Thank you once again :pray:t4:

1 Like

I have similar problem with building:
β€œCommand did not finish within the time limit”

it looks like β€œbuild” is 25 minutes and it should be ok, but later in deploy:

12:56:35 PM: (build.command completed in 25m 22.1s)
12:56:35 PM: ​
12:56:35 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
12:56:35 PM: 2. Deploy site
12:56:35 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
12:56:35 PM: ​
12:56:35 PM: Starting to deploy site from β€˜public’
12:56:37 PM: Creating deploy tree asynchronously
12:56:37 PM: Creating deploy upload records
12:56:41 PM: 2573 new files to upload
12:56:41 PM: 0 new functions to upload
12:57:49 PM: Site deploy was successfully initiated
12:57:49 PM: ​
12:57:49 PM: (Deploy site completed in 1m 13.6s)
12:57:49 PM: ​
12:57:49 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
12:57:49 PM: Netlify Build Complete
12:57:49 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
12:57:49 PM: ​
12:57:49 PM: (Netlify Build completed in 26m 35.7s)
12:57:49 PM: Execution timed out after 27m41.85523483s
12:57:49 PM: Error running command: Command did not finish within the time limit
12:57:49 PM: Creating deploy upload records
12:57:49 PM: Failing build: Failed to build site
12:57:49 PM: Failed during stage β€˜building site’: Command did not finish within the time limit
12:57:50 PM: Finished processing build request in 27m59.454908437s
12:58:48 PM: Starting post processing
12:58:48 PM: Post processing - HTML
1:02:01 PM: Post processing - header rules
1:02:01 PM: Post processing - redirect rules
1:02:01 PM: Post processing done
1:02:01 PM: Site is live :sparkles:

Hey there, @sebseb :wave:

Thanks for sharing. I recommend you take a look at this Build Performance Pro Tips and Debugging Site Builds.

If you are still having issues after following those steps, please respond with:

  • Your site name and site ID (we need these to dig in further on our end!)
  • The issue you are encountering and what you are aiming to resolve
  • the steps you have already tried / guides you have already read (this will help avoid repeat suggestions!)

Hi
Could you switch off CI for my site?
API ID: ffd428fa-4176-4b1f-a019-968df3a7bae8

hi @kinyuron , we have unlinked your repo, so you should now be able to drag and drop a deploy. is that what you were intending to do?