Deploy failed to install node version '10'

I need advice to debug deploy https://app.netlify.com/sites/hdyao/deploys/5e1b937706cf5670138a790d

10:45:45 PM: Attempting node version '10 ’ from .nvmrc
10:45:46 PM: Version '10 ’ not found - try nvm ls-remote to browse available versions.
10:45:46 PM: Failed to install node version '10 ’
10:45:46 PM: failed during stage ‘building site’: Build script returned non-zero exit code: 1
10:45:46 PM: Error running command: Build script returned non-zero exit code: 1
10:45:46 PM: Failing build: Failed to build site

hi there,

I am not 100% sure about this, but this looks like it might be a syntax error.

'10 ’ is not the same as '10'

If changing it doesn’t work, please post your .nvmrc and we’ll take a closer look. :+1:

Got same problem today. Localy I develop on Node 12…

Why Netlify Deploy decide to use Node 10? :slight_smile:

1:48:20 PM: Build ready to start
1:48:21 PM: build-image version: b0258b965567defc4a2d7e2f2dec2e00c8f73ad6
1:48:21 PM: build-image tag: v3.4.1
1:48:21 PM: buildbot version: fcbc7a79f7372e5995cf02954ef19fc48d20c871
1:48:21 PM: Building without cache
1:48:21 PM: Starting to prepare the repo for build
1:48:22 PM: No cached dependencies found. Cloning fresh repo
1:48:22 PM: git clone https://github.com/karpolan/websites.karpolan.com
1:48:23 PM: Preparing Git Reference refs/heads/master
1:48:24 PM: Starting build script
1:48:24 PM: Installing dependencies
1:48:24 PM: Python version set to 2.7
1:48:41 PM: Version ‘10’ not found - try nvm ls-remote to browse available versions.
1:48:41 PM: Failed to install node version ‘10’
1:48:41 PM: Error running command: Build script returned non-zero exit code: 1
1:48:41 PM: Failing build: Failed to build site
1:48:41 PM: Failed during stage ‘building site’: Build script returned non-zero exit code: 1
1:48:41 PM: Finished processing build request in 20.025351639s

We use a default version of node if you don’t specify one: https://docs.netlify.com/configure-builds/manage-dependencies/#node-js-and-javascript

This however is related to the incident on our statuspage: https://netlifystatus.com which has a root cause of an internet outage that is preventing node installation of any version, though: https://news.ycombinator.com/item?id=24322513

Setting Node vesion via Env variable doesn’t help… Now the log is:

1:59:20 PM: Version ‘12.8.3’ not found - try nvm ls-remote to browse available versions.
1:59:20 PM: Failed to install node version ‘12.8.3’
1:59:20 PM: Error running command: Build script returned non-zero exit code: 1

Yes, that is expected. There is an internet-wide outage that is preventing our usage of node, no matter what version you want. I was just letting you know how to change it for once that clears up.

https://netlifystatus.com will track that problem for you, and the banner set in the community will link to that for as long as it is active as well:

1 Like