Home
Support Forums

Frozen-Flask_build.command failed

Hi,

I am having an issue when building my site using Frozen-Flask. It deploys locally without issue. I have followed the issues guide and run a fresh clone on my local machine and again, it builds without issue.

The site name is:’ 1. relaxed-leakey-86d74f

The build script is as follows;

7:18:55 PM: Build ready to start
7:18:58 PM: build-image version: d84c79427e8f83c1ba17bcdd7b3fe38059376b68
7:18:58 PM: build-image tag: v3.6.1
7:18:58 PM: buildbot version: a0f5a242397f47e25a65cd8b1de9758023166a1b
7:18:58 PM: Building without cache
7:18:58 PM: Starting to prepare the repo for build
7:18:59 PM: No cached dependencies found. Cloning fresh repo
7:18:59 PM: git clone GitHub - James-8212913/Website_Deploy
7:19:00 PM: Preparing Git Reference refs/heads/main
7:19:01 PM: Starting build script
7:19:01 PM: Installing dependencies
7:19:01 PM: Found Pipfile restoring Pipenv virtualenv
7:19:01 PM: Started restoring cached python virtualenv
7:19:01 PM: Finished restoring cached python virtualenv
7:19:03 PM: v12.18.0 is already installed.
7:19:04 PM: Now using node v12.18.0 (npm v6.14.4)
7:19:04 PM: Started restoring cached build plugins
7:19:04 PM: Finished restoring cached build plugins
7:19:04 PM: Attempting ruby version 2.7.1, read from environment
7:19:06 PM: Using ruby version 2.7.1
7:19:06 PM: Using PHP version 5.6
7:19:06 PM: Installing dependencies from Pipfile
7:19:09 PM: Creating a virtualenv for this project…
7:19:09 PM: Pipfile: /opt/build/repo/Pipfile
7:19:09 PM: Using /usr/bin/python3.7m (3.7.9) to create virtualenv…
7:19:10 PM: created virtual environment CPython3.7.9.final.0-64 in 1271ms
7:19:10 PM: creator CPython3Posix(dest=/opt/build/repo/.venv, clear=False, no_vcs_ignore=False, global=False)
7:19:10 PM: seeder FromAppData(download=False, pip=bundle, wheel=bundle, setuptools=bundle, via=copy, app_data_dir=/opt/buildhome/.local/share/virtualenv)
7:19:10 PM: added seed packages: pip==20.3.3, setuptools==51.1.2, wheel==0.36.2
7:19:10 PM: activators PythonActivator,FishActivator,XonshActivator,CShellActivator,PowerShellActivator,BashActivator
7:19:10 PM: Successfully created virtual environment!
7:19:11 PM: Virtualenv location: /opt/build/repo/.venv
7:19:11 PM: Installing dependencies from Pipfile.lock (fc0982)…
7:19:38 PM: To activate this project’s virtualenv, run pipenv shell.Alternatively, run a command inside the virtualenv with pipenv run.
7:19:38 PM: Pipenv dependencies installed
7:19:39 PM: Python version set to Python 3.7.9
7:19:39 PM: Started restoring cached go cache
7:19:39 PM: Finished restoring cached go cache
7:19:39 PM: go version go1.14.4 linux/amd64
7:19:39 PM: go version go1.14.4 linux/amd64
7:19:39 PM: Installing missing commands
7:19:39 PM: Verify run directory
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: Netlify Build
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ❯ Version
7:19:42 PM: @netlify/build 8.3.4
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ❯ Flags
7:19:42 PM: deployId: 60190aef018af660dc18f7f0
7:19:42 PM: mode: buildbot
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ❯ Current directory
7:19:42 PM: /opt/build/repo
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ❯ Config file
7:19:42 PM: No config file was defined: using default values.
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ❯ Context
7:19:42 PM: production
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: 1. Build command from Netlify app
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: $ python freeze.py
7:19:42 PM: Traceback (most recent call last):
7:19:42 PM: File β€œfreeze.py”, line 9, in
7:19:42 PM: freezer.freeze()
7:19:42 PM: File β€œ/opt/build/repo/.venv/lib/python3.7/site-packages/flask_frozen/init.py”, line 199, in freeze
7:19:42 PM: return set(page.url for page in self.freeze_yield())
7:19:42 PM: File β€œ/opt/build/repo/.venv/lib/python3.7/site-packages/flask_frozen/init.py”, line 199, in
7:19:42 PM: return set(page.url for page in self.freeze_yield())
7:19:42 PM: File β€œ/opt/build/repo/.venv/lib/python3.7/site-packages/flask_frozen/init.py”, line 183, in freeze_yield
7:19:42 PM: new_filename = self._build_one(url)
7:19:42 PM: File β€œ/opt/build/repo/.venv/lib/python3.7/site-packages/flask_frozen/init.py”, line 322, in _build_one
7:19:42 PM: % (response.status, url))
7:19:42 PM: ValueError: Unexpected status β€˜404 NOT FOUND’ on URL /
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: β€œbuild.command” failed
7:19:42 PM: ────────────────────────────────────────────────────────────────
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: Error message
7:19:42 PM: Command failed with exit code 1: python freeze.py
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: Error location
7:19:42 PM: In Build command from Netlify app:
7:19:42 PM: python freeze.py
7:19:42 PM: ​
7:19:42 PM: Resolved config
7:19:42 PM: build:
7:19:42 PM: command: python freeze.py
7:19:42 PM: commandOrigin: ui
7:19:42 PM: publish: /opt/build/repo/build
7:19:42 PM: Caching artifacts
7:19:42 PM: Started saving python virtualenv
7:19:42 PM: Finished saving python virtualenv
7:19:42 PM: Started saving build plugins
7:19:42 PM: Finished saving build plugins
7:19:42 PM: Started saving pip cache
7:19:43 PM: Finished saving pip cache
7:19:43 PM: Started saving emacs cask dependencies
7:19:43 PM: Finished saving emacs cask dependencies
7:19:43 PM: Started saving maven dependencies
7:19:43 PM: Finished saving maven dependencies
7:19:43 PM: Started saving boot dependencies
7:19:43 PM: Finished saving boot dependencies
7:19:43 PM: Started saving rust rustup cache
7:19:43 PM: Finished saving rust rustup cache
7:19:43 PM: Started saving go dependencies
7:19:43 PM: Finished saving go dependencies
7:19:46 PM: Build failed due to a user error: Build script returned non-zero exit code: 2
7:19:46 PM: Failing build: Failed to build site
7:19:46 PM: Failed during stage β€˜building site’: Build script returned non-zero exit code: 2
7:19:46 PM: Finished processing build request in 47.741146923s

The build settings are. Netlify App

Any advice or assistance would be greatly appreciated.

Thanks in advance

Hiya, sorry you are having trouble with your build.

This Support Guide contains a ton of useful debugging tips that can likely help you solve your problem :slight_smile:

We also recommend trying to search the forums with the build error you encountered - it’s likely your question was already asked by someone else!

If you are still having problems, please provide as much information as you can on what you have already tried, what your build settings are, your package.json, etc. Thanks!